.

Genel Bilgi

Üniversitemizin en dinamik ve yenilikçi fakültelerinden birisi olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2011/1595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 4 Nisan 2011 tarihinde kurulmuştur.

Fakültemizde  İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Bankacılık ve Finans, Sosyal Hizmet, Maliye ile Sağlık Yönetimi bölümleri öğrenci kabul etmektedir. İsteğe bağlı uygulanan İngilizce Hazırlık Programı ile Fakültemizi tercih eden öğrencilerimizin yabancı dil gelişimine destek verilmektedir. Ayrıca, Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları ile öğrencilerimize yurt içi ve yurt dışı farklı üniversitelerde eğitim görme fırsatı da sunulmaktadır.

Öte yandan, Fakültemizde yer alan öğrenci toplulukları ile eğitim ve kültür gezileri yapılmakta, akademik anlamda konferanslar düzenlenerek öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenlerinin geliştirmelerine ve  sosyal sorumluluk kazanmalarına imkanlar sunulmaktadır.

Yeni kurulmakla birlikte oldukça genç ve dinamik bir kadroya sahip olan Fakültemiz, gün geçtikçe alanında uzman, donanımlı öğretim üyelerimizle zenginleşmektedir. Derslerde öğrenci merkezli yaklaşımlar ile teorinin uygulamayla bütünleşmesine özen gösterilmekte ve ayrıca, sektörel uygulamalara da ağırlık verilmektedir.

Saydığımız ve sayamadığımız bunca imkânı öğrencilerimize sunarken gözettiğimiz temel ilkelerimiz;

• Alanında uzman,
  • Diğer disiplinlerle ilişki kurabilen,
  • Geçmişin bilgileriyle geleceğin inşa edilemeyeceği fikrine sahip,
  • Kendisine güvenen,
  • Farklı yaklaşımlara ve yeniliklere açık,
  • Ülkesine ve içinde yaşadığı topluma karşı sorumluluk duygusuna sahip,
  • Hayata fayda üretme anlayışıyla yaklaşabilen, geleceğin bilge ve sorumluluk sahibi gençlerini yetiştirmektir.

Fakültemizin bulunduğu coğrafi ve tarihi güzelliklere sahip olan Burdur ili, milli şairimizin ismini taşıyan Üniversitemiz ile çok daha yaşanılır bir kültür şehri haline gelmiş durumdadır. Ulaşım imkanları açısından da iyi bir konuma sahip olan Üniversitemiz, büyük bir kampüs üniversitesi olma yolunda hızla gelişerek, Ülkemizin sayılı üniversiteleri arasına girme çabasında hızlı bir ilerleme göstermektedir.

• Genel Bilgi
  • Yönetim