.

Program Eğitim Amaçları - Program Öğrenim Çıktıları

             PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI

1)     Finans ve bankacılık alanında, kamu ve özel sektörde istihdam edilen ve farklı kademelerde verimli bir şekilde çalışan,

2)     Finans ve bankacılık alanında bölgesel ve ulusal kurumların bünyesinde mesleki kariyerini geliştiren,

3)     Finans kurumlarında müşteri ilişkileri yetkilisi, servis yetkilisi, operasyon yetkilisi, uzman, yönetmen, danışman, müdür, denetçi vb. unvanlarda görev yapan; portföy yönetimi, finansal raporlama ve analiz, strateji belirleme, iç denetim, bütçe yönetimi ve firma genel finansal performansını yönlendirme gibi yetkilere haiz,

4)     Yaşam boyu öğrenme ilkesine bağlı, eleştirel ve sorgulayıcı bakış açısıyla akademik, mesleki ve kişisel gelişimini sürdüren, insana, topluma ve doğaya duyarlı,

5)     Mesleki etik ve toplumsal sorumluluk bilinciyle toplumun değer ve çıkarlarını öncelikleyen, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayan, finans ve bankacılık programı mezunları yetiştirmektir.

 


       PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI

1)     Finans ve bankacılık alanındaki hem temel hem de güncel kavramları tanımlayabilir.

2)     Finansal piyasalar ve kurumların genel işleyişi ve ilgili mevzuata ait gelişmeleri açıklayabilir.

3)     Finansal tabloların, muhasebenin ve ekonominin temel prensiplerini açıklayabilir.

4)     Finansal ve ekonomik göstergeleri yorumlayabilir, finansal krizlerin neden ve sonuçlarını analiz edebilir ve farklı finansal kurumların ürün ve hizmetlerini mukayese edebilir.

5)     Finansal problemleri eleştirel düşünme ve karar verme becerileriyle analiz edebilir, finansal olgulara uygun metodolojilerle objektif bir şekilde yaklaşarak rasyonel finansal kararlar alabilir.

6)     Finansal analiz tekniklerini kullanarak veri analizi ve modelleme yapabilir.

7)     Takım çalışması becerilerini kullanarak finansal süreçlerde rol alır ve etkili iletişim kurarak finansal bilgileri farklı kitlelere aktarabilir.

8)     Zamanı etkin kullanarak işleri planlı bir şekilde tamamlayabilir.

9)     Finansal ürün ve hizmetlerdeki yenilikleri takip eder ve bilgi birikimini sürekli güncelleyebilir.

10)   Mesleki alanda paydaşlarla iş birliği içerisinde kariyerini sürdürebilir.

11)   Alanıyla ilgili bilgileri takip etme ve paydaşlarla iletişim kurabilmek için bir yabancı dilde Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyine ulaşma imkânı sağlayabilir.

12)   Bulunduğu sektörün iş alanı ile ilgili karşılaştığı sorunlara karşı güncel stratejiler geliştirir ve uygun teknolojiyi kullanarak etkili yönetişim sağlayabilir.

13)   Etik değerlere bağlı kalarak finansal piyasalarda dürüst ve sorumlu bir şekilde davranabilir.